085 060 1515 

Velvet is helemaal in!

We zien deze stof terug komen in onze kleding maar ook in ons interieur. Je ziet namelijk steeds vaker dat er leuke items te koop zijn in een mooie velvet stof. Denk dan maar aan sierkussens, krukjes maar ook in eetkamerstoelen en fauteuils. Ook in de woonbladen en woonprogramma’s wordt veelvuldig gebruik gemaakt van producten met velvet. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf vrij laat ben met deze trend. Ik was niet vanaf het begin helemaal om en had er tot kort geleden helemaal niks van in huis. Maar sinds een aantal weken ben ik verkocht en staan er in mijn huis twee eetkamerstoelen in deze rijke stof. Wist je trouwens dat velvet de Engelse benaming is voor fluweel? Ik eerst niet! Ik dacht dat het twee verschillende stoffen waren, maar dat is dus niet zo. 

eetkamerstoel velvet eef bob

Voor in mijn huis koos ik voor de eetkamerstoel Eef en Bob. Voor wie mij een beetje kent van mijn blog zal het vast niet verrassend zijn dat ik voor een roze velvet kleur koos voor Eef. De roze kleur is heel warm en past perfect in mijn interieur. Naast deze roze kleur is Eef ook nog te verkrijgen in het grijs, petrol en olijfgroen. Voor Bob ging ik wel even buiten mijn comfort zone. ik koos namelijk voor een donker groen kleur. Ik vind dat de kleur richting de smaragdgroene kleur gaat. Een hele fijne kleur voor de winter en in combinatie met de velvet stof erg sjiek. De slanke zwarte pootjes maken de stoel helemaal af. Ook deze stoel is tevens verkrijgbaar in het roze, maar mocht je een extra statement in jouw huis willen maken, kies dan eens voor de toffe oranje of de blauwe variant. Een combinatie van deze stoelen kan natuurlijk ook erg sfeervol zijn. 

interieur velvet stoelen

Sinds ik velvet in huis hebt ben ik helemaal om. De stof voelt namelijk heerlijk zacht aan, ziet er sjiek uit en geeft een warm en cosy gevoel aan je interieur. Dit gevoel wil je natuurlijk het hele jaar in huis hebben, maar nu het bijna winter is en de temperaturen zachter worden, heb ik helemaal zin om het binnen gezelliger en warmer te maken. Door de twee velvet stoelen te plaatsen bij de eettafel heeft deze hoek een veel warmere sfeer gekregen. Ook de combinatie van deze twee verschillende modellen vind ik erg goed passen. Ik heb altijd wel verschillende eetkamerstoelen aan de tafel staan maar je moet goed opletten dat het dan niet te druk of slordig wordt. Daarom kijk ik altijd goed of de stoelen bij elkaar passen. Bob en Eef passen perfect bij elkaar maar ook bij de rest van de stoelen die er al stonden. Wat ik wel een beetje eng vond is om de twee kleuren, het smaragdgroene en roze, naast elkaar te zetten. Ik ben niet van het hele gedurfde in huis en speel toch wel vaak op safe. Ok, ik gebruik wel vaak veel roze in huis, maar dit altijd in combinatie met wit, hout en grijs. Eigenlijk nooit met groen. Maar het resultaat van beide stoelen is verrassend mooi geworden. Beide kleuren passen ontzettend goed bij elkaar en ook de groene eetkamerstoel past perfect hier in huis. Het kleur van de stoel komt namelijk terug in mijn planten zoals de Strelitzia bij de bank en de zaagcactus op de kast. Zo zie je maar weer dat je toch heel snel een ‘nieuw’ kleur kan introduceren in huis.

lounge stoel velvet

Wil je jouw huis helemaal een velvet statement geven? Zet dan de lounge stoel versie van Eef in huis. Een geweldige stoel om lekker een kopje thee te drinken, boekje te lezen of gewoon even bij te komen. Ook deze stoel is verkrijgbaar in een paar mooie kleuren zoals olijfgroen, licht blauw en roze. Je snapt vast wel welke versie mijn voorkeur heeft;)

Hebben jullie al iets van velvet in huis?

Liefs,

Inge
Klantenservice
085 060 1515
ma-vr: 09:00 - 17:00
Follow Us