085 060 1515 
  • Start
  • Blog
  • Blog industrieel wonen met een twist

Blog industrieel wonen met een twist

Een industrieel interieur is niet iets waar ik in eerste instantie warm van wordt. Ik heb zelf een licht interieur met veel Scandinavische invloeden.

Industrieel heeft veel mooie elementen; het ruige, stoere en vooral het eenvoudige materiaalgebruik. Maar wat je hier ook mee kan associëren is: rauw, donker en somber. Je moet er van houden!

industrieel interieur 1

Zodra je iets van staal of zwart in huis hebt, wordt dit al snel gelabeld als ‘industrieel’. Toegegeven; staal is inherent aan deze stijl, maar ik wil door deze blog en tips aangeven dat je staal en zwart op veel manieren kan combineren en daar zo je eigen label aan kan geven, wat niet direct ‘industrieel’ hoeft te zijn.

Om te vermijden dat onze nieuwe eethoek te industrieel zou worden, heb ik deze een aanvulling gegeven; met het gebruik van zachte materialen en lichte kleuren, wilde ik een Scandinavisch tintje aan onze eethoek geven. 

Tips om een industrieel interieur te creëren met een Scandinavisch tintje;

industrieel interieur 2

Meubels; stalen meubels in combinatie met lichtgrijs en vooral ook veel wit, geeft meteen een ander beeld. Zoals te zien bij onze eettafel. Het frame is van donker staal maar voor het blad is gekozen voor een white wash houten blad. Probeer dus donkere, zware houtsoorten te vermijden. De lamp boven de tafel is zwart, maar luchtig gehouden waardoor het geheel niet te zwaar en somber wordt. En de eetbank is express wit gehouden, maar door de leren greepjes krijgt het een stoer uiterlijk.

Muurkleuren; ook deze kan je wel in het industriële kleurenpallet houden. Kies voor aardetinten, maar dan net een tintje lichter. Zoals op onze muur de kleur Drop Cloth van Farrow & Ball is gebruikt.

Materialen: Zachte materialen verzachten het harde uiterlijk. Fluweel, is daar een perfect voorbeeld van. Door de kleuren stoer te houden, wijk je niet al te veel af van de basis. Bijvoorbeeld de groene velvet stoelen Eef van Vintagelab15. Een zwart onderstel met een fluwelen stoel in een olijfgroene kleur (matched ook weer mooi bij de zachte aardetinten). En voor het zitkussen op onze eetbank heb ik voor en lichtgrijze, gemêleerde stof gekozen. Het materiaal maakt het stoer en het materiaal zacht.

industrieel interieur 3 Bloemen: verfris het geheel met een leuke bos, vrolijke voorjaarsbloemen. In een leuke lichte of glazen vaas. Wil je nog meer kleur aanbrengen? Dek de tafel met een kleurrijk tafelkleed of vrolijk servies. 

Zo zie je dat je industriële elementen makkelijk kan combineren met lichte, Scandinavische en kleurrijke items waardoor het geheel een frisse, lichte uitstraling krijgt.

Sonja Appelman-Schotte
ZusInterieur
Klantenservice
085 060 1515
ma-vr: 09:00 - 17:00
Follow Us